ANKARA / ÇANKAYA - Erdoğan Şahinoğlu Ortaokulu

Ara

Öğrencilrimizle Müdür yardımcımız Savaş UZUNBAYIR ve rehber öğretmenimiz Elif YILMAZ rehberliğinde öğrenci davranışları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ara

OKULUMUZDA “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” KUTLAMASI

1928 yılında Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilmişti. 1981 yılından sonra ise 24 Kasım, “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştı.

Eserlerinin üzerinde imzası olmayan tek meslek grubu olan öğretmenlik mesleği, vicdanı ve ruhu ile öğrencilerinin kalbine dokunabilmektir.  Atatürk’ün "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır." Sözleri de öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha yinelemektedir.

Okulumuzda da kutlanan “Öğretmenler Günü”, daha sabahın ilk saatlerinde öğretmenlerinin okula girişini büyük bir umutla bekleyen öğrencilerin heyecanına tanık oldu. Sımsıcak sarılışları ve içten gülümsemeleri ile öğretmenlerine koşan öğrencilerimiz, öğretmenlerini bu özel günlerinde mutlu etmeyi bildiler.

“Öğretmenler Günü” kutlama programında Okulumuz öğretmenlerinden Mehtap KURULAR’ın öğretmenleri yücelten konuşması, Emine YILMAZ’ın duygulu şiiri, Zeynep KARALAR’ın öğretmenler günü için seslendirdiği muhteşem şarkısı ve okulumuz öğrencilerinin hazırladığı şarkılar ve şiirlerle devam etti. Programın sonunda okulumuzdan emekli olan öğretmenlerimize Okul Müdürü Muhsin TUFAN tarafından plaket takdim edildi. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.